Ter Borch tevergeefs naar Raad van State inzake Borchsingel

  • Geschreven door 

EELDE-PATERSWOLDE/TER BORCH - Bewoners van de wijk Ter Borch in Eelderwolde die verkeersmaatregelen eisen op de drukke Borchsingel zijn woensdag door de Raad van State met lege handen naar huis gestuurd.

Vorige maand stapte advocate Anna Kwint namens tachtig bewoners van Ter Borch naar de Raad van State tegen het nieuwe bestemmingsplan Eelderwolde Ter Borch.

Verkeersmaatregelen kunnen echter niet afgedwongen worden met een rechtszaak tegen het bestemmingsplan, zo blijkt uit de uitspraak. De wijkbewoners kunnen de gemeente Tynaarlo beter om een verkeersbesluit vragen, aldus de hoogste bestuursrechtbank.

Meer dan 250 auto’s per uur

De wijk probeerde het toch om het via het bestemmingsplan te spelen omdat de gemeente in de procedure over een vorig bestemmingsplan een toezegging heeft gedaan. Die hield in dat zou worden ingegrepen als over de Borchsingel meer dan 250 auto’s per uur zouden gaan rijden.

Toen de weg veel drukker werd dan was verwacht draaide de gemeente die toezegging terug. Bewoners voelen zich daardoor belazerd, zei Kwint. De Raad van State zegt dat de beweerdelijke toezegging buiten het kader van deze procedure valt.

Het beroep van de wijkbewoners werd ongegrond verklaard.

Bron: Dagblad van het Noorden

Laatst aangepast opmaandag, 07 augustus 2017 07:24

't Weer in Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde