Gemeente trekt 1,1 miljoen extra uit voor bouw scholen

  • Geschreven door 

EELDE-PATERSWOLDE - Voor de nieuwbouw voor vier scholen legt de gemeente Tynaarlo circa 1,1 miljoen euro extra op tafel, blijkt uit een besluit van burgemeester en wethouders.

Het gaat momenteel heel goed met de bouwsector en dat is te merken bij aanbestedingen. De prijzen zijn in vergelijking met de crisisjaren flink gestegen. Dit is een strop voor Tynaarlo, die in 2016 een heel programma voor de nieuwbouw van scholen en andere acommodaties op de rails heeft gezet.

Eerder dit jaar kwam de problematiek boven drijven bij de nieuwbouw van obs De Vijverstee in Vries. Onderwijsstichting Baasis benaderde vijf aannemers, maar dit leverde geen goede offerte op. Wethouder Nina Hofstra (VVD) van financiën verklaarde toen dat zij per nieuwbouwproject op basis van een mandaat van de raad wil bekijken hoe veel geld er bij moet.

Gouden kranen

Voor de nieuwbouw van De Vijverstee was ongeveer 1 miljoen euro beschikbaar. B en W doen daar nu 108.000 euro bij.

Een vergelijkbaar bedrag komt extra beschikbaar voor obs De Westerburcht in Eelde, 94.800 euro. Het Oelebred in Tynaarlo krijgt 188.100 extra. Groote Veen in Eelde krijgt maar liefst 761.200 euro extra. Dit nieuwbouwproject omvat twee scholen (Mariaschool en Veenvlinder) en een dubbele sporthal.

Volgens wethouder Hofstra is het extra geld nodig om degelijke schoolgebouwen te realiseren. ,,Er hoeven geen gouden kranen in, maar het moet wel goed’’, vindt ze.

Bron: Dagblad van het Noorden

't Weer in Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde