Blijdschap over bouw 34 appartementen centrum Eelde

  • Geschreven door 

EELDE-PATERSWOLDE - Eindelijk, eindelijk. Met die woorden vertolkte het Eelder raadslid Jarko Weering (Gemeentebelangen) de algemene gevoelens in de raad van Tynaarlo over de bouwplannen in de dorpskern van Eelde.

Het heeft lang geduurd, maar nu ligt er dan toch een voorlopig plan van ontwikkelaar Vastgoud op tafel dat het waard is om verder te ontwikkelen, zo besloot de raad unaniem. Het plan behelst de bouw van 34 appartementen op de locatie van de voormalige platenzaak Doedens en autobedrijf Koops. Dit ligt vlakbij de dorpskerk en bij museum De Buitenplaats.

Het is nu aan Vastgoud om het gesprek met de dorpsbewoners aan te gaan over de verdere uitwerking van de plannen. Jurryt Vellinga van Leefbaar Tynaarlo benadrukte het belang van zorgvuldige inspraakprocedures en transparantie. ,,Deze locatie heeft het wel in zich om een gevoelige kwestie te worden, zoals we er meer in deze gemeente hebben’’, waarschuwde hij.

De dorpskern van Eelde heeft lange tijd een wat verwaarloosde indruk gemaakt. Ontwikkelingen voor nieuwbouw kwamen lange tijd niet van de grond. Wethouder Nina Hofstra (VVD) heeft enkele jaren geleden schot in de zaak gebracht met een stap voor stap aanpak. Eerst kreeg supermarkt Jumbo Pepping de gelegenheid flink uit te breiden, nu is de bouw van appartementen aan de beurt.

Het plan voorziet ook in de bouw van een ondergrondse parkeergelegenheid. Een ondernemer in het dorp heeft in een brief aan de raad zijn zorgen geuit over de aanwezigheid van voldoende parkeergelegenheid in het dorp. Die zou nu al te krap zijn, terwijl de gemeente nog voorlopige parkeerruimte heeft gerealiseerd op de plek van autobedrijf Koops.

Hofstra verwees dit naar het rijk der fabelen. ,,Alleen bij piekdrukte is het enigszins krap’’, stelde ze. ,,Dit betekent dat je zaterdag op het drukste moment wel even moet zoeken naar een parkeerplek. Maar je vindt hem wel.’’ Ook in de nieuwe situatie voldoet de aanwezige parkeerruimte in het dorp ruimschoots aan de normen, stelde Hofstra vast.

Wanneer Vastgoud zijn plannen nader heeft uitgewerkt, beslist de raad definitief over de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan.

Bron: Dagblad van het Noorden

't Weer in Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde