Lening voor piloten KLS weer terug

  • Geschreven door 

EELDE-PATERSWOLDE - Daarmee is volgens de KLM Luchtvaartschool de toekomst veiliggesteld. Sinds 2016 was het voor aspirant-piloten bijna onmogelijk om een opleiding te volgen in Eelde. De kosten lopen al snel op naar een bedrag boven de 100.000 euro. Banken wilden dit niet meer financieren. Gevolg was dat het aantal aanmeldingen bij de school in Eelde fors daalde.

Maar van een ernstige situatie wil John Hayward, directeur van de KLM Luchtvaartschool, niet spreken. "De situatie was niet bedreigend, hoor. Maar deze financieringsmogelijkheid is wel belangrijk voor ons. We willen graag jongelui op basis van hun ambitie en talent en niet kinderen die ouders hebben met veel geld."

Toekomst luchtvaartschool veilig gesteld
Luchtvaartmaatschappij KLM heeft een tekort aan piloten en geeft de voorkeur aan studenten die in Eelde zijn opgeleid. Het afgelopen jaar hebben 143 afgestudeerden een baan gekregen bij de KLM.

Hayward: "Wij zijn bijzonder tevreden over de nieuwe opzet van de KLM Flight Academy. De toekomst van de vliegopleiding is nu verzekerd. Het financiële risico als men geen baan in een KLM-cockpit krijgt aangeboden, komt niet meer bij de student te liggen."

Ruimte voor een nieuwe klas dit jaar
Er zijn dit jaar in Eelde twee nieuwe klassen gestart. De bedoeling is om in ieder geval met nog een groep nieuwe studenten de opleiding te beginnen. "We hopen in totaal zestig studenten te kunnen opleiden." En dat is goed nieuws, want er is volgens Hayward geen overschot qua piloten.

Bron: RTV Drenthe

't Weer in Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde