Vrijwilligers gezocht voor project 'Poezenmaatjes'

  • Geschreven door 
Vrijwilligers gezocht voor project 'Poezenmaatjes' Janke de Haan/RTV Noord

EELDE-PATERSWOLDE - Ben je zorgzaam, heb je een luisterend oor en ben je gek op katten? Wordt dan vrijwilliger voor ons project ‘Poezenmaatjes’!


Stichting Queri zet zich in voor kwetsbare mensen en kwetsbare huisdieren. De stichting vangt oude en/of chronisch zieke katten op en er is een pension voor katten die een intensieve zorgbehoefte hebben.

Ook is er het project 'Poezenmaatjes'. Eenzame ouderen of chronisch zieke mensen kunnen een kat aanvragen om hun gezelschap te houden. In overleg wordt gekeken welk dier bij de wensen en omstandigheden past. Bezoekjes aan de dierenarts, het verschonen van de kattenbak en de vacht- en nagelverzorging wordt uit handen genomen. Maar ook is er tijd voor een praatje en een kopje koffie of thee. Dit wordt gedaan door vrijwilligers.


Wat ga je doen?
Voor in Eelde-Paterswolde zoeken wij vrijwilligers die bij de mensen op locatie langsgaan voor de verzorging van de katten. Wij vragen iemand die intuïtief de behoeften van kwetsbare katten aanvoelt en naar ze luistert, maar zeker ook een luisterend oor heeft voor de mensen. Het werk bestaat uit het verschonen van de kattenbak, brengen van voer en kattengrit, verzorgen van de vacht, controle van de gezondheid van het dier. Een groot onderdeel van de werkzaamheden is het sociale contact met de cliënt. Je besteedt ruim aandacht aan de cliënt, bent net als hun kat een Maatje! Je overlegt de bezoekdagen en de tijden met de cliënt.

Je vaardigheden:
- Basiskennis van verzorging van katten
- Sociale vaardigheden
- Inlevingsvermogen
- Verklaring Omtrent Gedrag
- Leeftijd 18jr en ouder
- In bezit van rijbewijs
- In bezit van eigen vervoer

Wat bieden we jou:
- Veel voldoening bij dit werk

- Vrijwilligerscontract
- Onkostenvergoeding
- Reiskosten

Voor meer informatie over deze vacature kan er contact opgenomen worden met Stichting Queri. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06 51032513. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 10:00 en 12:00.

't Weer in Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde