Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 175 niet laden
  • Laden XML bestand mislukt

Broers fietsen Tour de Kans voor Make a Wish

  • Gepubliceerd in Dorpsnieuws

EELDE-PATERSWOLDE - Twee inwoners uit de gemeente Tynaarlo, de broers Dolf en Klaas Smit, zullen dit jaar de volledige Tour fietsen voor het goede doel. Dolf woont in Eelde, Klaas in Tynaarlo.Zij doen dit via Tour de Kans! Een initiatief om met een groep van 10 fietsers de volledige Tour de France (3.400km) te fietsen 1 dag voor de profs uit.

De officiële Tour gaat dit jaar op 4 juli van start in Utrecht, om via Zeeland en België, Frankrijk binnen te rijden. De renners van Tour de Kans zullen op vrijdag 3 juli aan hun avontuur starten. De broers hopen met deze actie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel, te weten Make a Wish Nederland. Een stichting die wensen in vervulling laat gaan van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Dolf is ruim 9 jaar werkzaam als spinninginstructeur bij sport en fitnessclub de Marsch te Eelde-Paterswolde. Om het goede doel kracht bij te zetten zal hij met zijn broer bij de Marsch op 17 mei een 8 uur durende spinningmarathon organiseren. De fietsen zijn op die dag te huur voor €10,- per uur. Dolf benadrukt dat het natuurlijk heel leuk is om met een paar vrienden, collega's of familieleden samen een fiets te huren voor de volledige 8 uren en elkaar dan aan te moedigen en af te wisselen. De broers gaan ervoor dat alle fietsen volledig bezet zullen zijn en dat het een topdag wordt! Mocht je niet kunnen spinnen maar vind je het wel bijzonder en zou je graag wat willen bijdragen, dan kan dat op verschillende manieren. Je kunt kijken op de site www.tourdekans.org bij de deelnemers. Je zou ook je vriend, vriendin, kennis of familielid die wel gaat spinnen kunnen sponsoren met een klein bedrag voor de te leveren inspanning. Ter plaatse zal er op de 17de mei ook nog een inzamelingspunt zijn.

Het zou de broers fantastisch lijken om vele wensen, zoals bijvoorbeeld onlangs van Lucas, die helemaal weg is van de Power Rangers, in vervulling te laten gaan. Op 24 februari jl. ging de wens van Lucas in vervulling. Lucas is 7 jaar en heeft leukemie. Als een echte Power Ranger vloog hij door de lucht. Om zulke wensen van zieke kinderen in vervulling te laten gaan wordt er nu dus in samenwerking met de Marsch een leuke spinningmarathon georganiseerd. Doe je ook mee? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In juli fietsen de broers samen als tegenprestatie de Tour de France / Tour de Kans: 3.400 kilometer in Frankrijk, te starten in Utrecht op 3 juli!

Laatst aangepast opvrijdag, 20 maart 2015 09:27

't Weer in Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde