Ellen ten Damme sluit zomersessies De Buitenplaats af

  • Geschreven door 

EELDE-PATERSWOLDE - Tijdens het culturele jaar in de gemeente Tynaarlo zijn er diverse evenementen in Museum De Buitenplaats in Eelde. De Buitenplaats heeft als museum in de gemeente Tynaarlo een bijzondere rol. Zo worden er de komende maanden diverse muzikale MuseumSessies gehouden en zijn er diverse tentoonstellingen.

Tot en met 24 september is bij Museum De Buitenplaats in Eelde de tentoonstelling ‘Michael Reynolds – an Englishman abroad’ te bezichtigen. Reynolds (1933 – 2008) verwierf bekendheid met zijn portretten, maar schilderde ook veel landschappen en stillevens. Hij won vele prijzen en kreeg talloze opdrachten. Vanaf 2000 woonde hij ‘s zomers in Groningen en trok hij in de winter naar het Italiaanse Perugia. Daarnaast is hij de oprichter van de kunsttentoonstelling The Discerning Eye, waar het werk van niet-erkende kunstenaars onder de aandacht werd gebracht. Het werk van Reynolds zelf kenmerkt zich door een licht handschrift en mooi kleurenpalet in een figuratieve beeldtaal, waarin veel aandacht voor stofuitdrukking en gevoel is.

Naast de tentoonstelling heeft De Buitenplaats een uitgebreid muzikaal programma opgesteld. Met vijf weken lang iedere vrijdagmiddag een optreden van een singer-songwriter. De concerten zijn gratis toegankelijk en van 15.30 tot 16.15 uur. Deze MuseumSessies worden op 24 augustus afgesloten met een optreden van Ellen Ten Damme. De zangeres, actrice, acrobate, danseres, muzikant, schrijfster en componiste schrijft haar eigen liedjes en speelt viool, piano en gitaar. Ten Damme groeide op in Roden. Museum De Buitenplaats zegt zich bijzonder vereerd te voelen dat het multitalent deze reeks van MuseumSessies afsluit.

Programma
14 juli: I Took Your Name
21 juli: Wessel Klooster
28 juli: Nathan Green
4 augustus: Hannah Schoonbeek
11 augustus: Kris Vesseur
24 augustus: Afsluiting door Ellen ten Damme

't Weer in Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde