Pedaal Vocaal: de korenfietstocht in Noord-Drenthe

  • Geschreven door 

EELDE-PATERSWOLDE - Pedaal Vocaal is dé korenfietstocht van Noord-Drenthe. Aanstaande zondag - 10 september – staat het bijzondere en muzikale evenement op het programma.

Pedaal Vocaal is een evenement in het stroomdalgebied De Drentsche Aa. De korenfietstocht draait om lekker fietsen en genieten van het prachtige landschap, terwijl je op mooie muziek wordt getrakteerd. Tijdens de fietstocht treden namelijk verschillende koren op. Pop, klassiek, wereldmuziek, gospel, musical, jazz, kleinkunst, a capella of met pianobegeleiding. Alle genres komen voorbij tijdens de concerten die rond de 25 minuten duren.

Eigen route
Tijdens Pedaal Vocaal kan iedere deelnemer zijn of haar eigen route bepalen. De optredens vinden plaats op bijzondere locaties, die ook nog eens op fietsafstand van elkaar liggen. Tussen 11.00 en 17.00 uur treden de koren op, ieder koor twee keer op een wisselende locatie. De locaties liggen allemaal op fietsafstand van elkaar.

In het uitgebreide programmaboekje en op de website van het evenement (www.pedaalvocaal.nl) is het schema met optredens en een duidelijke routekaart te vinden. Met de routekaart kan iedereen zijn of haar eigen route uitstippelen. Daarnaast zijn alle locaties ook met de auto te bereiken.

Deelname
Toegangskaarten voor Pedaal Vocaal zijn verkrijgbaar via de website van het evenement. Voor €15,00 geniet je van de fietstocht door het prachtige gebied en kun je tegelijkertijd zoveel concerten als je maar wilt bezoeken. Met deelname steun je ook het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Per bezoeker wordt namelijk één euro gedoneerd.

Festyvals
Vanaf mei 2017 mag de gemeente Tynaarlo zich de Culturele gemeente van Drenthe noemen. Een jaar lang kan iedereen genieten van allerlei culturele festiviteiten, ook wel FesTYvals genoemd. Het thema is ‘Historie met een knipoog’. De Festyvals vinden dan ook plaats rond een aantal cultuurhistorische kernpunten, zoals het Meisje van Yde, Berend Botje en de Rijksluchtvaartschool in Eelde. Meer informatie is te vinden op de website van het culturele jaar, www.Festyvals.nl of op de Facebookpagina.

't Weer in Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde