Kinderen worden echte boswachter tijdens de Wilde Buiten Dagen

  • Geschreven door 

EELDE-PATERSWOLDE/EELDERWOLDE - Natuurmonumenten en ING organiseren in de herfstvakantie ING Wilde Buiten Dagen in tien natuurgebieden in Nederland, waaronder op de Onlanderij. Op zondag 22 oktober kunnen kinderen spelenderwijs meer ontdekken over de natuur tijdens het klimmen, spoorzoeken, huttenbouwen en vuur maken met echte boswachters en ervaren ze wat ze zelf allemaal al kunnen. Natuur geeft kinderen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen.


Kinderen worden echte boswachters
Kinderen en hun ouders kunnen zondag 22 oktober terecht op de ING Wilde Buiten Dagen op de Onlanderij, Eelderwolde. De boswachters van Natuurmonumenten leiden de kinderen in een dag op tot Boswachter van OERRR, het speciale kinderprogramma van Natuurmonumenten. Als de kinderen aan het einde van de dag alle ‘challenges’ in hun boekje hebben afgerond, ontvangen ze hun Boswachter van OERRR-badge. “Na zo’n dag hebben ze wel een wasbeurt nodig,” weet boswachter Bart Zwiers van de eerdere ING Wilde Buiten Dagen. “Gelukkig kun je de beleving nooit meer weg wassen!”

Gratis toegang
De ING Wilde Buiten Dagen zijn gratis toegankelijk, omdat Natuurmonumenten en ING willen dat zoveel mogelijk kinderen kunnen meedoen. Reserveren is wel noodzakelijk, zodat boswachter Bart goed weet hoeveel kinderen we op deze dag mogen opleiden tot Boswachter van OERRR. Op zondag 22 oktober kunnen de kinderen terecht bij De Onlanderij aan de Madijk 1 in Eelderwolde. Vol = vol! Aanmelden kan via https://www.natuurmonumenten.nl/wbd-onlanderij

't Weer in Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde