Handbaljongens zevende op NK Beachhandbal

  • Geschreven door 

EELDE-PATERSWOLDE - Na afloop van het handbal zaalseizoen hebben de D jongens van HV Actief Paterswolde het aangedurfd om dit jaar mee te gaan doen met Beach Handbal. Beach Handbal is een spectaculair en supersnel handbalspel, gespeeld op zand/strand en bij uitstek geschikt om te spelen gedurende de zomermaanden.

Besloten werd om deel te nemen aan het Beach Handbal Toernooi van HV Unitas uit Rolde. Omdat we geen kennis van regels en spel hadden, hebben we twee gezamenlijke trainingen met de D jongens van V&S uit Groningen gehad (waarvoor dank!). Op het toernooi in Rolde kwamen we echter vrij goed uit de verf en wisten op dit grootste Beach Handbal toernooi van Nederland verdienstelijk 4e te worden.
Groot was echter de verassing toen we gebeld werden door het NHV dat we op basis van dit resultaat in aanmerking kwamen om deel te nemen aan het Molecaten NK Beach Handbal toernooi in Biddinghuizen. De uitdaging werd aangegaan en middels een drietal extra trainingen werd het niveau en kunde in razend tempo verbeterd.

Op zaterdag 8 juli vond de eindronde om het Nederlands Kampioenschap voor D jongens plaats. Om 11.20 startten voor onze D jongens de poule wedstrijden. En hoewel we van tevoren niet van een topklassering uitgingen, bleek dat we in de poule weinig tot niets onder deden voor de andere ploegen. Als we al iets tekort kwamen, was dit vooral te wijten aan ervaring en fysieke kracht. Met 3 spelers van de E leeftijd in het team, waren we veruit het jongste team in de D jongens poule.
Via de kruisfinales mochten we uiteindelijk om 20.00 uur spelen om de 7e en 8e plaats. En deze wedstrijd werd glorieus gewonnen, waarmee bleek dat de jongens en de coaches het spelletje steeds beter onder de knie krijgen. Wat dus in april begon als een extraatje/pleziertje, eindigde begin juli in een keurige 7e plaats op het Nederlands Kampioenschap!

't Weer in Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde