Olympia's Tour start in Eelde-Paterswolde

  • Geschreven door 

EELDE-PATERSWOLDE - Olympia's Tour start op dinsdag 5 september met een proloog in de gemeente Tynaarlo. De 4,5 kilometer lange openingstijdrit start en finisht in het centrum van Eelde-Paterswolde en voert richting de luchthaven Groningen Airport Eelde.

Wethouder Henk Berends is verheugd over de komst van de internationale beloftenkoers naar zijn gemeente, de plaats ook waar drievoudig ritwinnaar Popke Oosterhof tegenwoordig eigenaar is van een Albert Heijn-filiaal. ,,Het is een mooi en aansprekend evenement, dat landelijk in de belangstelling staat. Dat het om jonge amateur-wielrenners gaat, was voor ons een extra argument om onze medewerking te verlenen’’, aldus Berends.

De gemeente heeft met de organisatie afgesproken dat het evenement in de avonduren plaatsvindt om de verkeersoverlast te beperken.

Koersdirecteur Thijs Rondhuis heeft met deze openingsrit het routeschema rond. "We verheugen ons erop om onze ronde te laten vertrekken in deze actieve gemeente in de mooie provincie Drenthe'', zegt hij. ,,Logistiek is het voor de deelnemers en de organisatie perfect dat we hierdoor drie dagen in dezelfde provincie aanwezig zijn."

Bron: Dagblad van het Noorden

't Weer in Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde