Handbalsters thuis niet langs Hoogersmilde

  • Geschreven door 
Actiefoto gemaakt tijdens HV Actief D1 - VAKO D1 Rene Zuidema Actiefoto gemaakt tijdens HV Actief D1 - VAKO D1

EELDE-PATERSWOLDE - De handbaldames van Actief traden in sporthal de Marsch voor het eerst in de lopende competitie aan voor eigen publiek. Net als vorige week werd het duel pas in de slotfase beslist. Na een ruststand van 7-6 was het de ploeg uit Hoogersmilde dat met 11-13 uiteindelijk aan de goede kant van de score bleef.


Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat het wederom een spannend treffen zou gaan worden. Vooral in defensief opzicht bleken beide contrahenten de zaken prima voor elkaar te hebben. Daarmee is de oorzaak van de weinige treffers dan ook direct verklaard. Zo stond het na tien minuten 4-3 in het voordeel van de thuisploeg, maar stond het na twintig minuten nog maar slechts 4-4. Zowel Actief als Hoogersmilde bleken grote moeite te hebben een bres te slaan in het hecht verdedigende collectief aan beide zijden.


De formatie uit Paterswolde speelde aanvallend net iets te statisch om ruimte te creëren voor de opbouwers en de cirkel. De schaarse momenten dat de ploeg dat wel liet zien waren vrijwel allemaal succesvol. Zo viel het rustsignaal bij een 7-6 stand in het voordeel van Actief.


Wedstrijden als deze, waarin beide ploegen weinig tot niets voor elkaar onder doen, worden maar al te vaak beslist op de details. Ook dit treffen maakte op die regel geen uitzondering.
Aan Paterswolder zijde werden drie toegekende strafworpen gemist en op beslissende momenten kwam de eindpass net niet lekker aan. Daarentegen werd in de dekking door iedereen volle bak en met veel passie gespeeld. Ondanks het creëren van kansen, mede ook door een andere offensieve speelwijze te hanteren, bleef het scoren ook in de 2e helft onder de maat. Zo stond het in de 40e minuut 8-8 en tien minuten voor het einde 10-10.


Het duel werd dus in de laatste vijf minuten beslist. Hoogersmilde (afgelopen seizoen nog uitkomend in de 1e klasse) wist in die eindfase twee treffers weg te lopen (10-12), en dat bleek net een doelpunt teveel. Actief kwam nog tot 11-12 en trachtte met het breekijzer nog langszij te komen. Pech met de lange bal op de break, en een schot op de paal, brachten de gasten weer in balbezit met nog slechts 14 seconden te gaan. Die speelden dat geroutineerd uit en scoorden pal voor het eindsignaal nogmaals waarop er een eindstand van 11-13 uitrolde.

Neemt niet weg dat de thuisploeg met opgeheven hoofd, en onder applaus van het thuispubliek, het strijdtoneel mocht verlaten.
Voor Actief scoorden Irene Sneijder (6x), en Melinde Meinen (2x), terwijl Marjolein Hummel, Chantal Kampijon en José Heitling ieder goed waren voor één treffer.

Jeugd
Op zondag 8 oktober was er weer een ouderwets gezellige handbalzondag in Sporthal de Marsch. Hoewel de 4 mijl van Groningen bij de diverse teams zorgde voor wat personele strubbelingen, werd dit zeer goed opgevangen door de andere spelers/speelsters. Sterker nog: het leek wel een punten-regen in Sporthal de Marsch!
De E jeugd speelde tegen de E1 van S.V.W.W. uit Wijster/Westerbork. De tegenstander werd puntloos naar huis gestuurd, een strakke 8-4 overwinning voor onze E toppers!
De meiden D2 hadden wegens de 4 mijl de wedstrijd vervroegd en speelden om 10 uur tegen de D2 van S.V.B.O. uit Barger-Oosterveld. Dit vroege tijdstip was misschien toch niet ideaal, er werd nipt met 9-11 verloren.
De jongens D1 speelden de streekderby tegen VAKO D1 uit Vries. De jongens lieten er geen gras over groeien en stuurden de gasten met een 20-15 overwinning terug naar Vries.
De dames B1 traden aan tegen de DB1 van Aeolus uit Wildervank. Geholpen door de inzet van een tweetal D meiden, wisten onze meiden de wedstrijd naar hun hand te zetten en overtuigend met 12-6 te winnen.
Het combinatie B jongens team (HVR/Actief) trad aan tegen de HB1 van Bleu Stars uit Winschoten. De jongens raken steeds beter op elkaar ingespeeld en dat vertaalde zich in deze wedstrijd in een keurige 18-14 overwinning!
Het combinatie C jongens team (HVR/Actief) had een vrij weekend.

Programma komende week
Op woensdag 11 oktober spelen de Dames Midweek om 20.45 uur in de Europahal in Hoogezand hun openingswedstrijd van dit seizoen tegen de Dames Midweek van D.F.S. uit Hoogezand.
Op zondag 15 oktober spelen de volgende teams:
De D2 meiden reizen af naar Rolde en nemen het om 9.45 uur op tegen de D1 van HV Unitas.
De jongens van D1 vertrekken naar Emmen en spelen om 12.30 uur tegen de D1 van S.V.B.O. uit Barger-Oosterveld
De meiden DB1 spelen om 14.10 uur in Wijster tegen de DB1 van S.V.W.W. uit Wijster/Westerbork
De jongens Combi HB1 (Actief/HVR) gaat naar Zwartemeer en treft daar om 12.10 uur de HB1 van Beneleague deelnemer JMS/Hurry Up.
De Dames Senioren tenslotte spelen om 13.25 uur in sporthal de Kamp te Vries de streekderby tegen de DS1 van VAKO. Komt allen in Vries ook onze dames aanmoedigen!

Laatst aangepast opmaandag, 09 oktober 2017 07:30

't Weer in Eelde-Paterswolde

Eelde-Paterswolde